Főoldal Ingatlan Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

4 megtekintés

Egyre több lakás kerül piacra a lélektani, havi 100 ezer forintos bérleti díj alatt.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A koronavírus-járvány tavaszi hullámát követően nagyjából nyárra közelítették meg a budapesti albérletpiacon az árak az év elejei szintet, a piac azonban a szeptemberi tanévkezdésre sem állt vissza – derül ki a Rentingo.com elemzéséből.

A közösségi albérletkereső 2020. január-november közötti adataiból kiderült, hogy a vészhelyzet november elejei kihirdetése után tömegesen kerültek a piacra a 100 ezer forintos havidíj körül bérelhető lakások, amelyek közül sokat korábban a kollégiumokból kikerülő, de Budapesten maradó egyetemisták vettek ki.

A portál azt írja, hogy a bérbeadók először kedvezőbb kauciós feltételekkel próbálnak bérlőt szerezni, majd ezt követően, második lépésben csökkentenek árat.

Forrás: Index.hu - Ingatlan rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek