Főoldal Deviza Majdnem 360-ig esett újra a forint – Megvolt a fordulat?

Majdnem 360-ig esett újra a forint – Megvolt a fordulat?

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Csütörtök reggel 359,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális emelkedést jelentett a szerda esti árfolyamhoz képest. Tegnap érezhetően gyengült a magyar deviza azok után, hogy 355 közelébe tudott visszaerősödni a hét elején. Onnan korábban többször fordult, vagyis erős támasz volt az árfolyamban, így részben emiatt várható volt a fordulat. A másik tényező pedig az, hogy a jövő heti EU-csúcs előtt továbbra sincs megállapodás az új költségvetésről és a helyreállítási alapról, az esetleges vétó pedig egyre nagyobb kockázatot jelent a magyar eszközök szempontjából. A dollárral szemben most 296,8-nál járunk, az angol font pedig 397,9 közelében jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdték a napot, miközben a feltörekvő piacokon a török líra fél százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot veszített.

Az euró tovább erősödik a dollárral szemben, már 1,2122-nél jár a jegyzés, ami újabb 0,2 százalékos emelkedés tegnaphoz képest. A japán jen 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékot javított.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Deviza rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek