Főoldal Deviza Gyengülésbe kapcsolt a forint – Egyre nagyobb a magyar vétó esélye?

Gyengülésbe kapcsolt a forint – Egyre nagyobb a magyar vétó esélye?

6 megtekintés

Szerda reggel 356,3-nál járt a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelentett tegnap estéhez képest. Az utóbbi napokban érezhetően erősödik a forint, egy hete még majdnem másfél százalékkal volt magasabban a jegyzés, mint most. Ezzel felülteljesítő a magyar deviza a lengyel zloty fél százalék körüli erősödése és a cseh korona gyengülése mellett. Vagyis a jelek szerint a jó nemzetközi hangulatból most elsősorban a forint profitál a régióban. A dollárral szemben 295 körül járunk, utoljára augusztus második felében volt ennyire olcsó az amerikai deviza.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Említettük, hogy a régióban felülteljesítő a forint, szerda reggel a zloty és a cseh korona is minimális elmozdulást mutat az euróval szemben. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,6%-kal erősödött a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Elsősorban a jó nemzetközi hangulat és az amerikai gazdasági mentőcsomaggal kapcsolatos hírek gyengítik a dollárt, tegnap 1,20 fölé emelkedett az euró-dollár jegyzés. Ma reggel további 0,1 százalékos emelkedéssel 1,2081-nél jár már az árfolyam. A japán jen eközben 0,2 százalékkal gyengült még a dollárral szemben is, míg az angol font minimális elmozdulást mutat.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Deviza rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek