Főoldal Deviza Még mindig a 360-nal birkózik a forint, és egyelőre vesztésre áll

Még mindig a 360-nal birkózik a forint, és egyelőre vesztésre áll

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A forint 361,12-nél járt csütörtök reggel, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. Az utóbbi napokban egyértelműen a 360-as lélektani szinttel birkózik a forint, egyelőre úgy tűnik, hogy inkább vesztesére áll, bár innen bármikor jöhet egy erősödő hullám, amivel ismét 360 alá mehet a forint. Egyelőre nem tudni, mi hozhatná meg ezt az újabb fordulatot, a nemzetközi hangulat mellett az uniós költségvetési vitával kapcsolatos hírekre lesz érdemes figyelni. A dollár 302,4-nél jár, míg az angol font 405 forintnál jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot. A feltörekvő piacon a török líra 0,3%-os erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékos javulást mutat.

Az euró tegnap 1,19 fölé erősödött a dollárral szemben, ott is egyre inkább fenyeget az ellenállás a korábbi tapasztalatok alapján. Csütörtök reggel már 1,1936-nál jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a szerda estinél. Közben a japán jen 0,1%-kal erősödött szintén a dollárral szemben, míg az angol font minimális gyengülésben van reggel.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Deviza rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek