Főoldal Fotó Egy honvágyból, átmenetiségből és bűvöletből fakadó, se veled, se nélküled szerelem

Egy honvágyból, átmenetiségből és bűvöletből fakadó, se veled, se nélküled szerelem

10 megtekintés

Mindegy, hogy zenéről, irodalomról, filmről vagy épp fotózásról beszélünk, a szakítás elég gyakori inspirációja és témája a művészetnek. Karolina Gembara lengyel fotós “When We Lie Down, Grasses Grow From Us”című könyve is egy szakítástörténet, csak egy kicsit kevésbé a hagyományos értelemben, ugyanis nem két ember elszakadásáról, hanem az otthontól való elválásról mesél.  

Gembara a Wrocławi Egyetem nemzetközi tanulmányok és újságírás szakán szerzett diplomát, mielőtt fotózást kezdett volna tanulni a Varsói Egyetemen. Két évvel később aztán elköltözött India második legnagyobb metropoliszába, a 16 milliós Delhibe hogy ott folytassa a fényképezést.

Hét évig élt ebben a városban, a könyve – amegyből az alábbi képeket válogattuk – pedig ennek a hétéves, se veled, se nélküled kapcsolatnak állít eméket.

A fotós Delhi iránt érzett szerelme a bűvölet, a honvágy és az átmenetiség érzéséből született meg, ahogy ő maga fogalmaz:

Az ezekben az években készült képek a nagyvárosban vágyott vigaszról és a minket minden egyes nap kísérő magányról szólnak.

A keletkezéstörténetet ismerve az ember azt várná, hogy megismerheti Delhit a képekből, vagy legalábbis bepillantást nyerhet abba, milyen is ez a város, de a könyvben megjelent fotók valójában nem ezt az egy konkrét helyet mutatják be, hanem valami sokkal általánosabb nagyvárosi tapasztalatról szólnak. 

Forrás: Index.hu - Fotó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek