Főoldal Itthon Nyaralás: többet költünk és hosszabb időre megyünk

Nyaralás: többet költünk és hosszabb időre megyünk

2 megtekintés

A népszerű úti célok ugyanazok, mint tavaly, ebben nemtörtént jelentős változás – derült ki a trivago.hu felméréséből.

Belföldön

Továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége idén is a top 10 úti cél között van.

Külföldön

A határokon túli szállást kereső magyarok körében Olaszország Rómával az első helyen továbbra is a legnépszerűbb. A horvát riviéra városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is a top 10-ben van, akárcsak az olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona, vagy London.

Többet fizetünk és hosszabb időre utazunk

A weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) tudtak szállásra költeni, a hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg (amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot) 217 500 forint volt.

Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, de ezúttal valamivel többet szánunk szállásra.

A magyar utazók idén 27 300 forintot hajlandók költeni éjszakánként, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan 262 600 forintot szánnak kosztra és kvártélyra. A nyaralással eltöltött idő is megnőtt tavalyhoz képest. 2014-ben átlagosan 3-4 napra kerestünk szállást, míg idén 5-6 nap a pihenésre szánt idő.

A finnek és lengyelek körében vagyunk legnépszerűbbek

A kedvelt magyar úti célok szállásait a külföldiek közül is sokan keresik majd fel 2015 nyarán. A magyar szállások idén arányában a finneket és lengyeleket érdeklik leginkább, de a tavalyi évhez hasonlóan nagy számban kattintanak a szálláshelyekre németek, olaszok és osztrákok is.

Forrás: 24.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek